Πατάτες με μανιτάρια

Υπάρχουν πολλές νόστιμες ιδέες για πιάτα θρεπτικά και χαμηλά σε λιπαρά. Κάνεις Διατροφή? Είσαι κερδισμένος άνθρωπος. Και σε χρήματα και σε υγεία. Ναι ναι καλά διάβασες και στα χρήματα. Με ενα πείραμα που κάναμε με μια οικογένεια που παρακολουθώ (έβαζαν τα χρήματα που ψωνιζαν από γλυκά , σνακ και delivery φαγητό σε ενα κουμπαρά και το ποσό που μαζευτηκε…. απίστευτο!) βγήκε αυτο το συμπέρασμα! Υπέροχο???

Λοιπόν στο μενού μας σήμερα πρωταγωνιστούν τα μανιτάρια. Έχουν απίστευτες ιδιότητες, πλουσια σε πρωτεΐνες και με θερμίδες ανύπαρκτες.

Για ενα πιρεξ θα χρειαστούμε 5 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνατες, 2 μεγάλες κονσέρβες μανιταριών ή φρέσκα μανιτάρια porto bello, 1 σκελίδα σκόρδο και 2 ολόκληρες πιπεριές Φλωρίνης ανοιγμενες σαν να τις ψηνατε στα κάρβουνα.

Βαζω τις πατάτες και το σκόρδο στο πιρεξ, αλατι θαλασσινό, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο. Σε ενα μπολ τοποθετώ 1 μικρό ποτ. Κρασιου ελαιολαδο, μουσταρδα με το ματι, 1/2 κουτ. Γλυκού κουρκουμα, 1 στημένο πορτοκαλι, 1 στημένο λεμόνι και τα χτυπαω με τη ράβδο-μπλέντερ. Σε αυτό το μίγμα προσθέτω τα μανιτάρια μου και τα απλωνω πανω στις πατάτες στο πιρεξ. Προσθέτω και τις πιπεριές Φλωρίνης και σε προθερμασμένο φούρνο βαζω το υπέροχο αυτο φαγητό για περίπου 1 ωρα. Παρατηρείστε τις πατάτες.

Καλή όρεξη!!!