Παγωτό μόκα με μόλις 15% λιπαρά

Όποιος ειναι λατρης του καφέ θα μαγευτεί από αυτό το πανευκολο λαχταριστό παγωτο και χωρίς τυψεις….

Ας μπουμε στο ψητό! Θα χρειαστούμε:

  • 1 φυτική σαντιγί μορφατ /garni
  • 1 ζαχαρουχο γαλα
  • 660 ml  φρεσκο κατσικίσιο γάλα (3 Φλαμπουράρης. Τσαγκ)
  • 3 Κουτ. Σουπας νεσκαφέ + 3 Κουτ. Σουπας νερό (τον Αραιωνουμε)
  • 2 βανιλινες
  • 50 γρ κουβερτουρα τριμμένη

Χτυπάμε αρχικά τη σαντιγί μαζί με το ζαχαρουχο γαλα μέχρι να αφρατεψει. Προσθετουμε τον αραιωμένο καφέ, το γάλα και τις βανιλινες. Έπειτα το γάλα και τέλος το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 1,5- 2 ώρες το βγάζουμε και το ξανά χτυπάμε για να μην κρυσταλωσει προσθετοντας και την τριμμένη κουβερτουρα. Τελος το τοποθετουμε στην καταψυξη και μετά από 5-7 ώρες (ανάλογα τη δυναμη του ψυγείου) θα απολαύσετε ένα θεσπέσιο παγωτο με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!!!

Σημαντική σημείωση: το κατσικίσιο γάλα να μπει καταψυξη για 1-1,5 ώρες πριν ξεκινήσετε το παγωτο. Να το παρακολουθειτε. Δε θέλουμε να γίνει πετρα. 

*αντί για κατσικίσιο γάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εβαπορέ light ή και λίγο από τα δυο. Το εβαπορέ καταψυξη για 2ωρες πριν Ξεκησετε και 1 Φλαμπουράρης. Γάλα καλά παγωμενο στο ψυγείο.

*Σερβίρετε με λίγο κακάο ή κουβερτουρα τριμμένη αν επιθυμείτε.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Πιστεύω ότι το άρωμα και η γευση του θα σας γοητευσει. Έβαλα τα δυνατά μου!!