Μπιφτέκια από κόκκινη φακή
ΥΛΙΚΑ
- 1 ΚΟΥΠΑ ΚΟΚΚ.ΦΑΚΕΣ ΒΡΑΣΜ.ΜΕ 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ (ΚΑΛΟΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΑ)
- 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ
- 2 Κ.Σ. ΒΡΩΜΗ+ 2 Κ.Σ.ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ+ 2 ΧΟΥΦΤΙΤΔΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
- 2 ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜ.
- ΜΥΡΩΔΙΚΑ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ-ΚΑΡΟΤΟ-ΣΕΛΗΝΟ)
- ΞΥΔΙ+ΛΕΜΟΝΙ
- ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ-ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ-ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μία πανεύκολη συνταγή για τους αγαπημένους μας vegan φίλους και για όσους νηστεύουν. Είναι χωρίς λάδι ζυμωμένα, μην απορείτε, καλά διαβάζετε , είναι χωρίς λάδι, βέβαια εάν θέλετε εσείς προσθέστε λίγο. Πάμε να δούμε πώς θα τα φτιάξετε. Βράζετε τις φακές για 10’ με 1 φύλλο δάφνης, τις σουρώνετε και τις στραγγίζετε πολύ καλά και σε 1 μπολ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στραγγίζοντάς τα καλά να μην έχουν υγρά. Από μυρωδικά και μπαχαρικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε. Εγω προσωπικά κρατάω τα τρίμματα των λαχανικών που πίνω και τα χρησιμοποιώ σε διάφορες συνταγές. Το αλεύρι το προσθέτω στο τέλος για να παρατηρώ καθώς ζυμώνω και να προσθέτω σταδιακά μέχρι να πλάθετε όμορφα το μπιφτέκι. Τα ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε φριτέζα αέρος εάν έχετε.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας !!