Παγωτό Καρύδα-Στρατσιατελα Vegan

Καλησπέρα αγαπημενοι μου φίλοι. Σήμερα θα σας παρουσιάσω το νεο παγωτό vegan με γεύση καρύδα και σταγόνες σοκολάτας!!! Για να μου θυμίζει λιγο στρατσιατελα. Τελευταία ειχα περιστατικά στο γραφείο που είναι vegan, άλλα ειχαν δυσανεξία στη λακτόζη και τέλος κάποια είχαν αντίσταση ινσουλίνης. Για αυτό υποσχέθηκα να πειραματιστω στην κουζίνα μου και τελικά βγήκε αυτό το θεσπέσιο εξωτικό παγωτό. Μη σας κραταω αλλο σε αγωνία…. Ας δούμε τα υλικά.

1)φυτική σαντιγί στιγμής Maggie/Garni

2)1 Coconut milk κονσέρβα

3)2 φλ.τσαγ.γαλα καρύδας/σόγιας/αλλο φυτικό

4)1 φλ.τσαγ.φυτική κρέμα σόγιας (αντί κρέμας γάλακτος)

5)4 κουτ. Σουπας στεβια κρυσταλλική

6)6 κουτ. Σουπας τριμμένο ινδοκαρυδο

7)1/2 φλ.τσαγ. μελι

8)1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας (100γρ)

9)3 βανιλινες

Χτυπάω τη σαντιγί στιγμής, σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, με την φυτική κρέμα σογιας, τις 4 κουτ. Στεβιας (αφου τις εχω χτυπήσει στο μουλτι να γίνουν αχνη) και το 1 φλ. Γαλα καρυδας μέχρι να αφρατεψει το μίγμα. Στην πορεία προσθέτω την κονσέρβα καρυδας (αφου την εχω στην καταψυξη για 1,5 ωρα) , τις βανιλιες & το δεύτερο φλ.φυτικο γάλα και συνεχιζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Τελος προσθέτω το μελι και την καρύδα και χτυπαω για λιγο μέχρι να ομογενοποιηθουν. Το βαζω σε μπολ και εκεί προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Μπαίνει στην κατάψυξη και σε.1,5-2 ωρες το βγαζω να το ανακατεψω και ξανά στην κατάψυξη για.6 περίπου ωρες.

Θα απολαύσετε ενα μοναδικό παγωτό με εξωτική γεύση.!!!

Εγώ προσωπικά ξετρελαθηκα και περιμένω τώρα τις δικές σας εντυπώσεις. Χρειάζεται μονο 15′ απο το χρόνο σας και αγάπη!!!!❤