Μαγιονέζα Vegan Χωρίς Λάδι

Ποιος θα πίστευε ότι υπάρχει μαγιονέζα χωρίς καθόλου λάδι….; Τη μαγιονέζα χωρίς αυγό τη γνωρίζετε ήδη από τα κλασσικά προϊόντα του εμπορίου. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να σας εξομολογηθώ τη δική μου συνταγή που εγώ προσωπικά ξετρελάθηκα, μετά από αρκετές δοκιμές…. Δεν έτυχε…. ΠΕΤΥΧΕ!!!

Πάμε να δούμε λοιπόν τα συστατικά:

  • 100 γρ κάσιους ανάλατα (ειναι 1 φλ.τσαγιου)
  • 1 κουτ. Γλ. Μουστάρδα γεμάτη εκτός ψυγείου
  • 3 κουτ. Σ. μηλόξυδο
  • Χυμό από 1 μεσσαιολεμόνι
  • 2/3 φλ. Μικρά του ελληνικού καφέ νερό (λίγο ζεστό)(εγώ χρησιμοποιώ αυτό που εμεινε από το βρασμό των κάσιους)
  • 2/3 φλ. Μικρά του ελληνικού καφέ γάλα σόγιας εκτός ψυγείου
  • Λίγο αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
  • ½ σκελίδα σκόρδο

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσετε τα κάσιους για 20 λεπτά. Έπειτα αλέθουμε όλα τα υλικά με τη ράβδο χειρός, δοκιμάζετε και προσαρμόζετε στη γεύση σας το λεμόνι/ξύδι. Πρέπει να προσέξετε όταν προσθέτετε τα υγρά (νερό+ γάλα) να γίνεται σταδιακά ,διότι ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις δόσεις. Είτε να αυξήσετε είτε να μειώσετε (παίζει ρόλο η ποιότητα των ξηρών καρπών).

Προσοχή!! Να μη συνδυαστεί με θαλασσινά. Παρασκευάζεται από ξηρούς καρπούς.

Καλή επιτυχία και περιμένω τις εντυπώσεις σας!!