Φυτική μαγιονέζα

 

Για τους λάτρεις της μαγιονέζας έχω να σας εξομολογηθώ ότι η αμαρτία μπορεί να είναι και  υγιεινή πλέον και μάλιστα  ΧΩΡΙΣ τύψεις !! Μία δοκιμή από την παρακάτω συνταγή θα σας πείσει…! Γιάμι…..

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι :

  • 1/2 κούπα γάλα σόγιας
  • 2 κουτ. Σούπας μηλόξυδο/ξύδι κλασσικό
  • 1/2 φλιτζάνι μικρό του καφέ μουστάρδα κανονική ή καυτερή (ανάλογα τα γούστα)
  • 1 κουτ.γλυκού μέλι (γεμάτη)
  • 1/2 κουτ. Γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά, αλλά καλύπτει το ξινό του ξυδιού)
  • 6 κουτ. Σούπας ηλιέλαιο/καλαμποκέλαιο
  • Αλάτι-πιπέρι (με δοκιμή ανάλογα τις γεύσεις μας)

Η παρασκευή της… ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ !!! Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε μπλέντερ (ακόμα και ράβδο εάν έχετε). Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το λάδι το μείγμα μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει. Φυλάσσεται στο ψυγείο σε κλειστό βαζάκι ή τάπερ για λίγες ώρες (1 ώρα περίπου) να σφίξει  και….

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Η υφή δεν είναι σαν του εμπορίου γιατί δεν περιέχει συντηρητικά και χημικά. Εάν επιθυμείτε πιο σφιχτή υφή, δοκιμάστε την παρακάτω.

  • 112 γρ τοφού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. Γλυκού μουστάρδα
  • 3/4 κούπα φυτικό έλαιο.
  • αλάτι-πιπέρι

Αναμειγνύουμε το τοφου με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι με ράβδο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το λάδι και ανακατεύουμε. Καλή σας όρεξη !!!