
Ζουμερά κοτομπιφτέκια
Και όπως σας υποσχέθηκα, είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για τα ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια που φτιάχνω από κιμά κοτόπουλου. Υγιεινά και εύκολα απορροφήσιμα. Απόλαυση χωρίς τύψεις !!! Ξεκινάμε λοιπόν…
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας
1 κρεμμύδι ξερό (μέτριο) τριμμένο στο μπλέντερ
1 καρότο μέτριο τριμμένο
1 κουτ. Σούπας (γεμάτη) πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη* (εάν υπάρχει πρόβλημα στο πεπτικό βάζουμε και λιγότερο)
3-4 κουτ. Σούπας τριμμένη βρώμη (Quaker)
4 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
αλάτι θαλασσινό & πιπέρι. (Μυρωδικά ο, τι θέλετε)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά πάντα φορώντας γάντια και προσθέτουμε όλα τα υλικά που προαναφέραμε και αν χρειαστεί ελαιόλαδο παραπάνω προσθέτουμε λίγο σαν επάλειψη του χεριού μας κ ξαναζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με διάφανη ζελατίνα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε είτε στο φούρνο, είτε σε γκριλιερα, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι. Θα ξετρελάνετε και την παρέα σας !!! Εάν θέλετε να προσθέσετε και γλυκιά πάπρικα, ευχαρίστως να το κάνετε και θα δώσετε και μία άλλη νότα στο μπιφτέκι σας. Τα συνοδεύετε με πατάτες, ρύζι, πουρέ ή και σκέτα με υπέροχη φρέσκια σαλάτα.
*Να διευκρινίσουμε ότι για να πολτοποιήσετε την πιπεριά, θα την κόψετε κομματάκια και στο μπλέντερ θα προσθέσετε 1-2 κουτ. από το ελαιόλαδο που έχουμε στα υλικά μας.
Ανυπομονώ για τις εντυπώσεις σας !! Καλή όρεξη από μένα, με αγάπη !