ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

  1. Ας πούμε λίγα λόγια για το πλιγούρι: Το πλιγούρι είναι δημητριακό και όχι ζυμαρικό μιας που αποτελεί το προϊόν του πυρήνα του σιταριού. Είναι τροφή υψηλής βιολογικής αξίας που γίνεται από ποικιλία ειδών σιταριού. Περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι τροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες. Για αυτό είναι κατάλληλο και για διαβητικούς. Μπορεί να προστεθεί ωραιότατα στις σαλάτες μας (όπως η γνωστή σαλάτα ταμπουλέ),στα γεμιστά, στις σούπες και γενικά να αντικαταστήσει το ρύζι.
Διατροφική αξία
100 g (3,5 oz)
Ενέργεια 1.430 kJ
Θερμίδες 342 kcal
Υδατάνθρακες 75,87 g
Σάκχαρα 0,41 g
Δαιτητικές Ίνες 18,3 g
Λιπαρά 1,33 g
Πρωτεϊνες 12,29 g
Βιταμίνες
Βιταμίνη Α 9 IU
Θειαμίνη (Β1) 0,232 mg (20%)
Ριβοφλαβίνη (Β2) 0,115 mg (10%)
Νιασίνη (Β3) 5,114 mg (34%)
Βιταμίνη Β6 0,342 mg (26%)
Φυλλικό οξύ (Β9) 27 μg (7%)
Βιταμίνη C 0,0 mg (0%)
Βιταμίνη D 0,10 mg (%)
Βιταμίνη E 0,06 mg (0%)
Βιταμίνη K 1,9 μg (%)
Ανόργανα συστατικά
Ασβέστιο 35 mg (4%)
Σϊδηρος 2,46 mg (19%)
Μαγνήσιο 164 mg (46%)
Φώσφορος 300 mg (43%)
Κάλιο 410 mg (%)
Νάτριο 17 mg (1%)
Ψευδάργυρος 1,93 mg (20%)

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

1 κιλό ντομάτες ώριμες

12 πιπεριές (6 κέρατα+6  Φλωρίνης)

2 ντομάτες μικρές

15 κ. Σούπας  πλιγούρι

1 κρεμμύδι μεγάλο

Αλάτι θαλασσινό-πιπέρι

1 ποτ. του κρασιού μικρό ελαιόλαδο( ½  στη γέμιση + ½ στο ταψί)

Μαϊντανός- δυόσμος

 

Αδειάζουμε το εσωτερικό των λαχανικών  και κόβουμε τη κορυφή με το κοτσάνι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση τρίβουμε τις ώριμες ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα μπολ , ψιλοκόβουμε το μαϊντανό & το δυόσμο, προσθέτουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνουμε,και ρίχνουμε το πλιγούρι μέσα στο μπολ μαζί με το ½ ποτ. κρασιού λάδι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για 10’ και γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση μέχρι τα 2/3 του εσωτερικού (θα προσέξετε πολύ να έχει και υγρά μέσα γιατί με αυτά θα ψηθεί η γέμιση). Έπειτα τοποθετούμε  στο ταψί μας  τα γεμιστά με τα καπελάκια τους προσθέτοντας το ½ ποτ. κρασιού λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω με αέρα για περίπου 50-60’ ανάλογα το φούρνο. Μόλις ψηθούν οι πιπεριές είναι έτοιμα, καλή σας όρεξη.

Βάλτε ποιότητα στο πιάτο σας και….. η χαρά θα παράγεται στο σώμα σας.

Τρώω καλά ζω με χαρά.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας !!!

Please follow and like us:

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ-THE VITAMIN SOUP.

Η αγαπημένη μας επιλογή φαγητού για τις κρύες μέρες του Χειμώνα είναι οι σούπες. Ποιός δε λατρεύει τέτοια πιάτα; Μκροί και μεγάλοι αγαπούν είτε τη κοτόσουπα, είτε τη ψαρόσουπα, είτε τη κρεατόσουπα. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τη χορτόσουπα, ένα πιάτο που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  • ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ
  • ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ
  • ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ-ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 8-10 ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
  • 3-4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΡΟΤΑ
  • 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΕΛΗΝΟ
  • 2-3 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕΤΡΙΑ
  • 3 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • ΛΙΓΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
  • 3 Κ.Σ.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΛΕΜΟΝΙ

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα και τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και τις πατάτες στη μέση αφού τα καθαρίσουμε, τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη και δένουμε με κλωστή το σέληνο.

Ζεσταίνουμε το νερό στη κατσαρόλα μας (έχουμε γεμίσει τα 2/3 του σκεύους) και μόλις το νερό κοχλάζει ρίχνουμε όλα τα υλικά. Χαμηλώνουμε στο μισό την ένταση της φωτιάς και σκεπάζουμε το σκεύος. Μόλις οι πατάτες και τα καρότα τρυπιούνται, επιλέγουμε 3-4 ολοκληρες πατάτες, 1 ολόκληρο καρότο, 1 κολόκληρο κολοκύθι (τα υπολογίζετε σύφωνα με το πώς τα κόψατε προηγουμένως), όλα τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και όσο λεμόνι επιθυμούμε, θαλασσινό αλάτι λίγο και πιπέρι (ανάλογα τα γούστα του καυτερού) και 2-4 κουτάλες από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε το μείγμα και το ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Αν το επιθυμείτε πιο πηχτό θα προσθέσετε πατάτα. Όσον αφορά το σέληνο ή το ψιλοκόβετε εφόσον έχει βράσει και το ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα ή το αφήνετε ματσάκι για όποιον του αρέσει.

Η «ΣΟΥΠΑ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ» ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ A, C, K, Ε, ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ Β, ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ, ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ (ΛΟΥΤΕΙΝΗ, ΖΕΟΞΑΝΘΙΝΗ, Β-ΚΑΡΟΤΙΝΗ), ΜΑΓΓΑΝΙΟ, ΛΙΓΝΙΝΗ, ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, ΣΙΔΗΡΟ, ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΦΩΣΦΟΡΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΟ, ΧΡΩΜΙΟ, ΨΕΥΔΑΡΤΓΥΡΟ, ΜΟΝΟΑΚΟΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ, Κ.Α.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα κρουτόν (εάν επιθυμούμε). Καλή σας όρεξη!!

Please follow and like us:

ΓΕΥΜΑ «ANTITOXIN» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΦΑΓΙΑ…

«- Ημέρες εορταστικές, πότε είναι Χριστούγεννα, πότε Πάσχα, πότε η γιορτή μου ή τα γενέθλιά μου… ουφ τι θα κάνω πια με τα τραπέζια και τα γλυκά?» Όλοι αυτό αναρωτιέστε τέτοιες μέρες και είναι απολύτως φυσιολογικό. Όμως δε χρειάζεται ο πανικός. Για όλα υπάρχει λύση με τη σωστή διαχείριση.. Να εμπιστεύεστε τον διατροφολόγο σας.

Ας μη σας κρατάω σε αγωνία. Προτείνω λοιπόν για την μέρα μετα από κάθε τέτοια περίσταση ένα πιάτο που είναι φουλ από βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, κλά λιπαρά οξέα και φυσικά το σημαντικότερο ΝΟΣΤΙΜΙΑ & ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Τα υλικά που θα χρειαστουμε??? Όλη μας τη φαντασία και ποικίλα χρώματα…. Δηλαδή :

  • άσπρο λάχανο
  • μαρούλι
  • φύλλα από baby σπανάκι
  • καρότο
  • ρόδι
  • τοματίνια
  • καρύδια ( 1 χουφτα σε ατομική μερίδα)
  • 1 ξινόμηλο (σε κύβους)
  • 1 πορτοκάλι (σε κύβους)

Η μαγική σως που απογειώνει το πιάτο μας….

Χτυπήστε καλά σε μπλέντερ χειρός (τη ράβδο) :

  • 2 κ.Σ. ελαιόλαδο
  • 2 κοφτές κ.Σ. μουστάρδα
  • 2  κοφτές κ.ΓΛ. μέλι
  • 1 κοφτή κ.Σ. σως βαλσάμικου με ρόδι
  • θαλασσινό αλάτι-πιπέρι (λιγο)

Προσθέστε τη σως στο πιάτο σας και…. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!

Στείλτε μου τις εντυπώσεις σας !!!

Please follow and like us:

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

Μία συνταγή που θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια αφού μας το έφτιαχνε η μητέρα μου. Υγιεινό, γρήγορο και πεντανόστιμο!!!!! Ιδανικό σνακ και για τα παιδιά στο σχολείο. Δοκιμάστε το και περιμένω τις εντυπώσεις σας.

ΥΛΙΚΑ:

  • 320 ΓΡ ΚΑΡΟΤΑ
  • 250-270 ΓΡ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ)
  • 220 ML ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
  • 270 ΓΡ ΦΑΡΙΝΑ (ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ)
  • 4 ΑΥΓΑ ΜΕΤΡΙΑ
  • 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
  • ½ Κ. ΓΛ. ΑΛΑΤΙ
  • 1 Κ. ΓΛ. ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
  • 1 Κ. ΓΛ. ΚΑΝΕΛΑ
  • 1 Κ. Σ. ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Χτυπάμε τα καρότα στο μπλέντερ σταδιακά (όχι όλα μαζί) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τα αυγά για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τουλάχιστον για 5 λεπτά. Όσο πιο πολύ χτυπήσουμε εδώ τόσο πιο αφράτο θα γίνει το κέικ μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λαδι και έπειτα το μείγμα με το αλεύρι. Χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δέσει ο χυλός.
  4. Εδώ προσθέτουμε τα καρότα με  το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Σε 1 στρογγυλή φόρμα τη λαδώνουμε με πινελάκι  και ρίχνουμε το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς πάνω κάτω. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα. Πριν το ξεφορμάρουμε αφήστε το λίγο να κρυώσει.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !

 

Please follow and like us:

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ Ή ΑΛΑ YOGHURT ;

Τα μακαρόνια είναι αγαπημένη τροφή  για όλους (μικρούς και μεγάλους) και οι περισσότεροι νομίζουν ότι δε μπορούν να τα απολαύσουν σε ένα πλάνο διατροφής απώλειας κιλών. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι λάθος γιατί εγώ προσωπικά τα βάζω κάθε βδομάδα. Η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες όπως συνήθως. Για αυτό λοιπόν ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 1 γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • 3 κ. Σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. Γλυκού τριμμένο τζίντζερ (δηλ. πιπερόριζα)
  • ½ σκελίδα πολτοποιημένο σκόρδο (προαιρετικά, εγώ δε χρησιμοποίησα)
  • Ψιλοκομμένος άνηθος (λίγο)
  • Ψιλοκομμένος βασιλικός ή αποξηραμένος (τόσο- όσο)
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Πιπέρι
  • 1-2 κ. Σούπας τυρί τριμμένο αρεσκείας σας

Ας το ετοιμάσουμε στα γρήγορα. Ο,τι  πιο εύκολο έχετε μαγειρέψει, νόστιμο και υγιεινό.  Βράζουμε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά (να είναι al dente) ρίχνοντας αλάτι μέσα στο βραστό νερό. Δε χρειάζεται λάδι για να μην κολλήσουν (ΜΥΘΟΣ), απλά να είστε από πάνω και να ανακατεύετε. Τα μακαρόνια σύμφωνα με Ιταλούς σεφ χρειάζονται πολύ νερό και μεγάλη κατσαρόλα. Να έχουν χώρο. Σουρώνουμε ρίχνοντας αρκετό νερό βρύσης (παγωμένο) και τα ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπλέντερ το γιαούρτι με τα μυρωδικά και  το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Ζεσταίνουμε ελαφρώς ίσα ίσα να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε με τυρί αρεσκείας σας !

 

Καλή σας όρεξη !

Please follow and like us:

ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΟΤΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Και όπως σας υποσχέθηκα, είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για τα ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια που φτιάχνω από κιμά κοτόπουλου. Υγιεινά και εύκολα απορροφήσιμα. Απόλαυση χωρίς τύψεις !!! Ξεκινάμε λοιπόν…

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας

1 κρεμμύδι ξερό (μέτριο) τριμμένο στο μπλέντερ

1 καρότο μέτριο τριμμένο

1 κουτ. Σούπας (γεμάτη) πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη* (εάν υπάρχει πρόβλημα στο πεπτικό βάζουμε και λιγότερο)

4-5 κουτ. Σούπας τριμμένη βρώμη (Quaker)

6-7 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

αλάτι θαλασσινό & πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά πάντα φορώντας γάντια και προσθέτουμε όλα τα υλικά που προαναφέραμε και αν χρειαστεί ελαιόλαδο παραπάνω προσθέτουμε λίγο σαν επάλειψη του χεριού μας κ ξαναζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με διάφανη ζελατίνα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε είτε στο φούρνο, είτε σε γκριλιερα, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι. Θα ξετρελάνετε και την παρέα σας !!! Εάν θέλετε να προσθέσετε και γλυκιά πάπρικα, ευχαρίστως να το κάνετε και θα δώσετε και μία άλλη νότα στο μπιφτέκι σας. Τα συνοδεύετε με πατάτες, ρύζι, πουρέ ή και σκέτα με υπέροχη φρέσκια σαλάτα.

*Να διευκρινίσουμε ότι για να πολτοποιήσετε την πιπεριά, θα την κόψετε κομματάκια και στο μπλέντερ θα προσθέσετε 1-2 κουτ. από το ελαιόλαδο που έχουμε στα υλικά μας.

Ανυπομονώ για τις εντυπώσεις σας !! Καλή όρεξη από μένα, με αγάπη !

Please follow and like us:

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ….

Μας το ζητήσατε και σας παρουσιάζουμε μία συνταγή θρεπτική, υγιεινή και εύκολη στη παρασκευή της με μόλις 255 θερμίδες/100 γρ. Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε :

  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος και έξτρα 100 γρ χοντροκομμένα (προαιρετικά για μέσα στο μίγμα)
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή/μέλι (εγώ χρησιμοποιήσα καστανή ζάχαρη)
  • 2 κ.ΓΛ. κορν φλάουρ
  • 600 γρ. γάλα 3,5 % λιπαρά (εγω χρησιμοποίησα κατσικίσιο)
  • 600 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 4 κ.Σ. ανθόνερο(προαιρετικά)( εγω δεν έβαλα, απλά είναι πιο έντονο το άρωμα)

Καρβουρδίζουμε ολα τα φυστίκια στο φουρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα και χτυπάμε τα 100 γρ στο μπλέντερ ελαφρώς (να είναι χοντροκομμένα, τα φηνουμε στην άκρη σε ενα πιάτο) και τα 150γρ με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κ.Σ. γάλα 3,5% λιπαρά μέχρι να ομογενοποιηθεί, το προσθέτουμε στο μπλέντερ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε τα γάλατα σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μη κολλήσουν. Μόλις βράσουν, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα κατα προτίμηση και όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει (θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει). Το ανθόνερο το ρίχνουμε εκτός φωτιάς στην κατσαρόλα μας προσθέτοντας και τα χοντροκομμένα φυστίκια και ανακατεύουμε πολυ καλά . Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το σκεπάζουμε με δύο μεμβράνες. Η πρώτη ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας μας έτσι ώστε να παρεμποδιστεί ο σχηματισμός πέτσας και με την δεύτερη κλείνουμε από πάνω καλά το μπολ. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περιπου 30 λεπτα + μέχρι να παγώσει πολυ καλά.  Έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ανακατεύοντας με ενα κουτάλι 2-3 φορές  για να είναι πιο ομοιόρφο.*η μεμβράνη που ακουμπάει το παγωτό μας δεν είναι απαραίτητη στην κατάψυξη. Εάν υπάρχει καπάκι κλέινουμε το μπόλ , εάν όχι σκεπάζουμε με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο.

*Μπορούμε να χρησιμοποήσουμε και 50 γρ λιγότερο ζάχαρη εάν το επιθυμούμε  και ξεκλέβουμε από τις θερμίδες του τελικού προιόντος.

ΣΕ ΜΟΛΙΣ 30 ΛΕΠΤΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΣ !! Περιμένω τις εντυπώσεις σας.

Please follow and like us:

Μπιφτέκια του «ονείρου»

ΥΛΙΚΆ:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς λίπος

1 κ.Σ. (γεμάτη) γιαούρτι (στραγγιστό) ή 1 αυγό (με το γιαούρτι γίνεται πιο αφράτο)

1 κρεμμύδι ξερό (μέτριο) τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

4 κουτ. Σούπας τριμμένη βρώμη

6 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. Σούπας μουστάρδα

Λιγο ξύδι, αλάτι θαλασσινό, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Τρίβουμε στο μπλέντερ τη βρώμη (δηλ.το γνωστό Quaker) . Έπειτα το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σε ενα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, προσθέτουμε ολα τα υλικά και αν χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε λίγο σαν επάλειψη του χεριού μας κ ξαναζυμωνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με διάφανη ζελατίνα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε είτε στο φούρνο, ειτε σε γκριλιερα, ειτε σε αντικολλητικο τηγάνι.

Και….. ΣΚΈΤΟ ΌΝΕΙΡΟ !!!

Καλή σας όρεξη , περιμένω τις εντυπώσεις σας..

Please follow and like us:

«ΑΠΟΛΑΥΣΗ» ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ…

Ένα καλοκαιρινό πιάτο χαμηλό σε θερμίδες με πολυακόρεστους υδατάνθρακες, ποικιλία λαχανικών και κατσικίσιο τυρί. Χορταστικό, δροσερό και εύπεπτο χωρίς να αισθανόμαστε τύψεις… Ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ! Πάμε να δούμε τα υλικά που χρεαιζόμαστε για 2 άτομα :

  • 1 ΦΛ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΤΡΟ
  • 80 ΓΡ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ (ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΟΜΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ)
  • 12 ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
  • 2 ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ
  • 2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
  • 4 Κ.ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΟΥΤΟΝ ΟΛΙΚΗΣ
  • ΜΑΡΟΥΛΙ (ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ)
  • 2 Κ.ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΣΩΣ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ (ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε για 20 λεπτά το κριθαράκι μας. έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι (αφού φυσικά το έχουμε πλύνει πολυ πολυ καλά), τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια και το κατσικίσιο τυρι. Αναμειγνύουμε όλα τα λαχανικά και τα τοματίνια ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας και το κριθαράκι μας. Στο τέλος ρίχνουμε τα κρουτόν, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Φυσικά το τελικό συστατικό που θα στολίσει το πιάτο μας και θα το απογειώσει γευστικά είναι το ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ .

Καλή σας όρεξη !!!!!!

Please follow and like us:

«Τύπου» καρμποναρα ευdiet

Μία συνταγή εύκολη, γεμάτη αγάπη, έρωτα και μόνο με χαμηλά λιπαρά.

ΥΛΙΚΆ:

1 πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως ( προτιμώ barila)

2 καλαμακια κοτομπεικον μεμονωμένα τα κομμάτια η 3 φέτες μπέικον

3 πιπεριές πρασινες

1 κρεμμύδι ξερό

2 φλιτζάνια του καφέ κατσικίσιο γάλα

3 κουταλιές Σούπας γιαούρτι πλήρες στραγγιστό

2 κουταλιές Σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο (θαλασσινό αλάτι)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και στο ιδιο σκεύος ριχνω το ελαιόλαδο και τα λαχανικά ψιλοκομμένα  και τα κομμάτια κοτομπεικον να τσιγαριστουν ελαφρώς. Μόλις ροδίσει το κρέας ριχνω το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπίπερο στο τέλος και…. Καλή μας όρεξη!! Μόλις σε 40 λεπτά.

Μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) . Θα ξετρελαθειτε. !!!

Να τη μοιραστείτε με ανθρώπους που αγαπάτε !

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)