
“Μερεντα” για μικρούς και μεγάλους..
Η μερέντα είναι απο τη πιο συνηθισμένη αγαπητή αμαρτία.. Η δική μου συνταγή, που προς στιγμην λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, έχει ως εξής:
- Ταχίνι ολικής αλέσεως
- Λιγο θυμαρίσιο μέλι ή μέλι ελατου
- Κανέλα
- Κακάο
Ζεσταίνουμε νερό σε μπρίκι και αραιωνουμε σιγά σιγά το ταχίνι μας (όσες κουταλιές της σούπας θέλουμε ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξουμε,θα το δειτε κ με το μάτι) και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε νερό ώσπου να γίνει αλοιφή. Αργοτερα προσθέτουμε κανέλα οσο μας αρέσει και 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κακάο ανάλογα με τη ποσότητα που φτιάχνουμε(π.χ. σε 5 κουτ.σούπας ταχίνι 1 κουτ.σούπας κακάο). Και τέλος το μέλι μας απο 1 κουταλιά σούπας εως οσο γλυκο επιθυμούμε.
Η ισορροπία είναι επιθυμητή για αυτο προσέξτε σιγά σιγά να προσθέσετε τα υλικά και με δοκιμή.
Λαχταριστό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και κατάλληλο για πρωινό γεύμα ή σε τοστ για βραδινό γεύμα ή σαν ενδιάμεσο σνακ ανάλογα το ημερήσιο διατροφολογιο.
Καλή σας όρεξη !!!!