Μακαρονάδα αλά κρεμ ή αλά yoghurt ;

Τα μακαρόνια είναι αγαπημένη τροφή  για όλους (μικρούς και μεγάλους) και οι περισσότεροι νομίζουν ότι δε μπορούν να τα απολαύσουν σε ένα πλάνο διατροφής απώλειας κιλών. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι λάθος γιατί εγώ προσωπικά τα βάζω κάθε βδομάδα. Η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες όπως συνήθως. Για αυτό λοιπόν ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 1 γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • 3 κ. Σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. Γλυκού τριμμένο τζίντζερ (δηλ. πιπερόριζα)
  • ½ σκελίδα πολτοποιημένο σκόρδο (προαιρετικά, εγώ δε χρησιμοποίησα)
  • Ψιλοκομμένος άνηθος (λίγο)
  • Ψιλοκομμένος βασιλικός ή αποξηραμένος (τόσο- όσο)
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Πιπέρι
  • 1-2 κ. Σούπας τυρί τριμμένο αρεσκείας σας

Ας το ετοιμάσουμε στα γρήγορα. Ο,τι  πιο εύκολο έχετε μαγειρέψει, νόστιμο και υγιεινό.  Βράζουμε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά (να είναι al dente) ρίχνοντας αλάτι μέσα στο βραστό νερό. Δε χρειάζεται λάδι για να μην κολλήσουν (ΜΥΘΟΣ), απλά να είστε από πάνω και να ανακατεύετε. Τα μακαρόνια σύμφωνα με Ιταλούς σεφ χρειάζονται πολύ νερό και μεγάλη κατσαρόλα. Να έχουν χώρο. Σουρώνουμε ρίχνοντας αρκετό νερό βρύσης (παγωμένο) και τα ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπλέντερ το γιαούρτι με τα μυρωδικά και  το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Ζεσταίνουμε ελαφρώς ίσα ίσα να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε με τυρί αρεσκείας σας !

 

Καλή σας όρεξη !