
Κέικ καρότου
Μία συνταγή που θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια αφού μας το έφτιαχνε η μητέρα μου. Υγιεινό, γρήγορο και πεντανόστιμο!!!!! Ιδανικό σνακ και για τα παιδιά στο σχολείο. Δοκιμάστε το και περιμένω τις εντυπώσεις σας.
ΥΛΙΚΑ:
- 320 ΓΡ ΚΑΡΟΤΑ
- 250-270 ΓΡ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ)
- 220 ML ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
- 270 ΓΡ ΦΑΡΙΝΑ (ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ)
- 4 ΑΥΓΑ ΜΕΤΡΙΑ
- 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
- ½ Κ. ΓΛ. ΑΛΑΤΙ
- 1 Κ. ΓΛ. ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- 1 Κ. ΓΛ. ΚΑΝΕΛΑ
- 1 Κ. Σ. ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε τα καρότα στο μπλέντερ σταδιακά (όχι όλα μαζί) και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
- Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τα αυγά για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τουλάχιστον για 5 λεπτά. Όσο πιο πολύ χτυπήσουμε εδώ τόσο πιο αφράτο θα γίνει το κέικ μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λαδι και έπειτα το μείγμα με το αλεύρι. Χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δέσει ο χυλός.
- Εδώ προσθέτουμε τα καρότα με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Σε 1 στρογγυλή φόρμα τη λαδώνουμε με πινελάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς πάνω κάτω. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα. Πριν το ξεφορμάρουμε αφήστε το λίγο να κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !