
Γεμιστά με πλιγούρι
- powered by SimpleVerticalTimeline
Διατροφική αξία 100 g (3,5 oz) |
|
Ενέργεια | 1.430 kJ |
Θερμίδες | 342 kcal |
Υδατάνθρακες | 75,87 g |
Σάκχαρα | 0,41 g |
Δαιτητικές Ίνες | 18,3 g |
Λιπαρά | 1,33 g |
Πρωτεϊνες | 12,29 g |
Βιταμίνες | |
Βιταμίνη Α | 9 IU |
Θειαμίνη (Β1) | 0,232 mg (20%) |
Ριβοφλαβίνη (Β2) | 0,115 mg (10%) |
Νιασίνη (Β3) | 5,114 mg (34%) |
Βιταμίνη Β6 | 0,342 mg (26%) |
Φυλλικό οξύ (Β9) | 27 μg (7%) |
Βιταμίνη C | 0,0 mg (0%) |
Βιταμίνη D | 0,10 mg (%) |
Βιταμίνη E | 0,06 mg (0%) |
Βιταμίνη K | 1,9 μg (%) |
Ανόργανα συστατικά | |
Ασβέστιο | 35 mg (4%) |
Σϊδηρος | 2,46 mg (19%) |
Μαγνήσιο | 164 mg (46%) |
Φώσφορος | 300 mg (43%) |
Κάλιο | 410 mg (%) |
Νάτριο | 17 mg (1%) |
Ψευδάργυρος | 1,93 mg (20%) |
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
1 κιλό ντομάτες ώριμες
12 πιπεριές (6 κέρατα+6 Φλωρίνης)
2 ντομάτες μικρές
15 κ. Σούπας πλιγούρι
1 κρεμμύδι μεγάλο
Αλάτι θαλασσινό-πιπέρι
1 ποτ. του κρασιού μικρό ελαιόλαδο( ½ στη γέμιση + ½ στο ταψί)
Μαϊντανός- δυόσμος
Αδειάζουμε το εσωτερικό των λαχανικών και κόβουμε τη κορυφή με το κοτσάνι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση τρίβουμε τις ώριμες ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα μπολ , ψιλοκόβουμε το μαϊντανό & το δυόσμο, προσθέτουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνουμε,και ρίχνουμε το πλιγούρι μέσα στο μπολ μαζί με το ½ ποτ. κρασιού λάδι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για 10’ και γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση μέχρι τα 2/3 του εσωτερικού (θα προσέξετε πολύ να έχει και υγρά μέσα γιατί με αυτά θα ψηθεί η γέμιση). Έπειτα τοποθετούμε στο ταψί μας τα γεμιστά με τα καπελάκια τους προσθέτοντας το ½ ποτ. κρασιού λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω με αέρα για περίπου 50-60’ ανάλογα το φούρνο. Μόλις ψηθούν οι πιπεριές είναι έτοιμα, καλή σας όρεξη.
Βάλτε ποιότητα στο πιάτο σας και….. η χαρά θα παράγεται στο σώμα σας.
Τρώω καλά ζω με χαρά.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας !!!