Χορτόσουπα – The vitamin soup

Η αγαπημένη μας επιλογή φαγητού για τις κρύες μέρες του Χειμώνα είναι οι σούπες. Ποιός δε λατρεύει τέτοια πιάτα; Μκροί και μεγάλοι αγαπούν είτε τη κοτόσουπα, είτε τη ψαρόσουπα, είτε τη κρεατόσουπα. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τη χορτόσουπα, ένα πιάτο που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  • ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ
  • ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ
  • ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ-ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 8-10 ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
  • 3-4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΡΟΤΑ
  • 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΕΛΗΝΟ
  • 2-3 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕΤΡΙΑ
  • 3 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • ΛΙΓΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
  • 3 Κ.Σ.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΛΕΜΟΝΙ

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα και τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και τις πατάτες στη μέση αφού τα καθαρίσουμε, τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη και δένουμε με κλωστή το σέληνο.

Ζεσταίνουμε το νερό στη κατσαρόλα μας (έχουμε γεμίσει τα 2/3 του σκεύους) και μόλις το νερό κοχλάζει ρίχνουμε όλα τα υλικά. Χαμηλώνουμε στο μισό την ένταση της φωτιάς και σκεπάζουμε το σκεύος. Μόλις οι πατάτες και τα καρότα τρυπιούνται, επιλέγουμε 3-4 ολοκληρες πατάτες, 1 ολόκληρο καρότο, 1 κολόκληρο κολοκύθι (τα υπολογίζετε σύφωνα με το πώς τα κόψατε προηγουμένως), όλα τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και όσο λεμόνι επιθυμούμε, θαλασσινό αλάτι λίγο και πιπέρι (ανάλογα τα γούστα του καυτερού) και 2-4 κουτάλες από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε το μείγμα και το ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Αν το επιθυμείτε πιο πηχτό θα προσθέσετε πατάτα. Όσον αφορά το σέληνο ή το ψιλοκόβετε εφόσον έχει βράσει και το ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα ή το αφήνετε ματσάκι για όποιον του αρέσει.

Η “ΣΟΥΠΑ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ” ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ A, C, K, Ε, ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ Β, ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ, ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ (ΛΟΥΤΕΙΝΗ, ΖΕΟΞΑΝΘΙΝΗ, Β-ΚΑΡΟΤΙΝΗ), ΜΑΓΓΑΝΙΟ, ΛΙΓΝΙΝΗ, ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, ΣΙΔΗΡΟ, ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΦΩΣΦΟΡΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΟ, ΧΡΩΜΙΟ, ΨΕΥΔΑΡΤΓΥΡΟ, ΜΟΝΟΑΚΟΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ, Κ.Α.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα κρουτόν (εάν επιθυμούμε). Καλή σας όρεξη!!