
Ας γνωριστούμε με το Σαλιγκάρι Μυκηνών “Helix Aspersa Maxima”
Μετά από πολύχρονες και παγκόσμιες μελέτες μπορούμε να πούμε με εγκυρότητα οτι το σαλιγκάρι είναι γευστικότερο από μια μπριζόλα, θρεπτικότερο από ένα τηγανητό αυγό και επάξια κατέχει βασική θέση στη ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ας δούμε αναλυτικότερα την θρεπτική του αξία και σύσταση :
- Χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες( 100 γρ μόνο 90 θερμίδες)
- κορεσμένα λίπη (μόνο 1,7%)
- χαμηλή περικτικότητα σε τριγλυκερίδια
- ιχνοστοιχεία 1.93% (ασβέστιο 957mg/100gr, φώσφορο 216mg/100gr, μαγνήσιο 95 mg/100gr , μαγγάνιο 4mg/100gr, νάτριο 201 mg/100gr, κάλιο 201mg/100gr, ψευδάργυρο 22mg/100gr, σίδηρο 55mg/100gr, σελήνιο 27,4μg/100mg καλυπτει το 50% της ΣΗΠ για τη γυναίκα και το 30% της ΣΗΠ για τον αντρα)
- βιταμίνες ( νιασίνη και άλλες από το σύμπλεγμα Β απαραίτητες για το νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα)
- απαραίτητα αμινοξέα (προλίνη-υδροσυπρολίνη-γλουταμινικό οξύ-αργινίνη-λυσίνη ,κ.α)
- ευεργετικά λιπαρά οξέα (Ω3, Ω6, Ω9 υψηλότερη περιεκτικότητα από μια μερίδα ψαριού)
- πρωτείνες ( 10-16 %)
- νερό ( 73- 89%)
Σημαντικές επίσης οι θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητές του ενάτια σε πολλές παθήσεις , όπως :
Αρτηριοσκλήρωση, θρόμβωση, αλλεργίες, κατάθλιψη και άλλες ασθένειες του νευρικού συστήματος, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης LDL, αυξάνει την καλή χοληστερόλη HDL , ραχιτισμός και φυματίωση, παθήσεις συκωτιού, υπερτριγλυκεριδαιμία, παχυσαρκία και λοιμώξεις.
Οι πληροφορίες για την ακριβή σύσταση ΄προέρχονται από την έρευνα των Dott.Evangelos Pappous & Konstantinos Xirogiannis.