Aloe Vera «το φυτό της αθανασίας»

Η χρήση της αλόης φαίνεται να ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα (το οποίο δε μου φαίνεται και πολύ περίεργο μιας που οι αρχαίοι Έλληνες είχαν περισσότερες γνώσεις για τις θεραπευτικές ιδιότητες της φύσης και των προιόντων της και μάλιστα χωρίς το μέσον της τεχνολογίας που υπάρχει σήμερα), την Αίγυπτο, την Ινδία, τη Ρώμη και την Αφρική. Σύμφωνα με το βασιλικό βοτανικό κέντρο της Αγγλίας, η χρήση της από τον άνθρωπο προέρχεται από τον Ebers Papyrus (αιγυπτιακό ιατρικό αρχείο) του 16ου αιώνα.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ινδικό περιοδικό της δερματολογίας, στην αρχαία Αίγυπτο, ονόμαζαν αλόη βέρα “το φυτό της αθανασίας”. Και μάλιστα το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά για πολλούς αιώνες στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, το Μεξικό και την Ιαπωνία.

Σήμερα η Aloe Vera είναι πιο δημοφιλής από ποτέ. Καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο, και τα οφέλη της είναι άπειρα και για αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στα τρόφιμα, στα καλλυντικά (ειδικά στη σειρά φυτικών καλλυντικών ευdiet cosmetics), σε συμπληρώματα διατροφής και φυτικά φάρμακα.

Ας δούμε τα οφέλη αυτά πιο αναλυτικά.

  • Διαβήτης: Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση χυμού αλόης, σε περίοδο 3-4 μηνών, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έως 45%.
  • Πεπτικές διαταραχές: Η αλόη έχει ουσιαστική δράση στο πεπτικό σύστημα. Μειώνει το αίσθημα της καούρας, θεραπεύει τα έλκη, βοηθά στην αντιμετώπιση του ευερέθιστου εντέρου, καταπραύνει τον οισοφάγο και μειώνει τις ενοχλήσεις της γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης.
  • Αποτοξίνωση: Ο χυμός της αλόης είναι ιδανικός για αποτοξίνωση, αφού είναι πλούσιος με πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά και 200 άλλες ενώσεις, μεταξύ των οποίων 20 μέταλλα, 18 αμινοξέα και 12 βιταμίνες. Η Aloe Vera, ξεχωρίζει ανάμεσα σε 400 είδη αλόης και αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο της υγείας μας.
  • Στοματική υγιεινή: Βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων , για αυτό και χρησιμοποιείται για την παρασκευή της οδοντόπαστας ευdiet cosmetics.
  • Ομαλή λειτουργία του εντέρου: Περιέχει ανθρακινόνες, γλυκοσίδες Α & Β, τα οποία είναι ισχυρά φυσικά καθαρτικά. Έτσι λοιπόν βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Ο χυμός αλόης είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση της επιδερμίδας (για αυτό και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των καλλυντικών ευdiet cosmetics είναι ΑΑ ποιότητας και πιστοποιημένες από την ΕΕ), τις παθήσεις είτε αυτοάνοσες είτε παθολογικές και τις φλεγμονές του σώματος και έτσι ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού.
  • Διαχείριση σωματικού βάρους: Εκτός από τις θεραπευτικές της ιδιότητες, τα φύλλα της Αλόης Βέρας και ο χυμός της είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως προαναφέρονται, που βοηθάει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Μετά από όλα όσα αναγράφονται παραπάνω , πιστεύω ότι αξίζει να είστε κάθε φορά πιο συνεπείς στις διατροφικές μας συνεδρίες (για την υγεία σας πάνω από όλα) και φυσικά προσεκτικοί με το συνδυασμό (και το τονίζω αυτό) των τροφών που επιλέγω για τον καθένα σας ξεχωριστά. Όλα έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους και όπως έχω αναφέρει και σε τηλεοπτικές εκπομπές που ήμουν καλεσμένη,

«ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Σας ευχαριστώ πολύ!