Πρωϊνή γυμναστική…; Ζωή γεμάτη χαρά!!!

“Ποιος έχει όρεξη να ξυπνάει νωρίτερα να γυμνάζεται το πρωί?” θα λένε οι περισσότεροι… Ομολογώ ότι  όταν το πρωτοξεκίνησα  νύσταζα υπερβολικά. Θυμάμαι κατά τη διάρκεια του jogging να σέρνω τα πόδια μου τα πρώτα λεπτά ή στο κολυμβητήριο να ξυπνώ από τη διαφορά θερμοκρασίας του νερού…. αχ… Παρόλαυτα όμως από τις πρώτες 2 βδομάδες είδα το σώμα να ανταποκρίνεται στα παρακάτω οφέλη.

  1. ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο  ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ.
  2. ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΥΕΞΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΓΧΟΣ.
  3. ΟΞΥΓΟΝΩΝΕΤΑΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ , Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΦΕΡΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΗΣΗ.

Η άσκηση είναι γνωστό οτι αυξάνει την κατανάλωση της ενέργειας που δαπανούμε, με το μέγιστο αυτής να προέρχεται από το συσσωρευμένο σπλαχνικό λίπος.  Κάντε  λοιπόν την άσκηση τρόπο ζωής ακόμα και αν δεν είναι τις πρωινές ώρες και σιγά σιγά με οδηγό το σώμα σας και φυσικά το διατροφολόγο σας για την κατάλληλη διατροφική σας καθοδήγηση, θα φτάσετε στην κορύφωση της ευεξίας , της υγείας και της χαράς του σώματος αλλά και της ψυχής σας.

“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”.