“Κυτταρίτιδα”, το θρίλερ των γυναικών. Αντιμετωπίζεται?

Η κυτταρίτιδα είναι μια εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται κυρίως στην κακή αιμάτωση και διόγκωση των λιποκυττάρων με συνέπεια ο συνδετικός ιστός να χάνει την ελαστικότητά του και η επιδερμίδα να παρουσιάζει την εικόνα που μόιάζει με το φλοιό πορτοκαλιού.

Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά, το στομάχι, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπρατσών. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την κακή διατροφή, σε διαταραχές του ορμονολογικού ή του ενδοκρινολογικού συστήματος, σε διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος, σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος ( όπως δυσκοιλιότητα), στην κληρονομικότητα, το κάπνισμα, την συχνή-υψηλή κατανάλωση αλκοόλ ή ζάχαρης και σε παθολογικές καταστάσεις όπως η κακή λειτουργία του ήπατος.

Ο φόβος όλων των γυναικών και οχι μόνο , γιατί και οι άντρες μπορεί να παρουσιάσουν κυτταρίτιδα, είναι αν αντιμετωπίζεται. Φυσικά και υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης , δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.

  • τη φυτική θεραπευτική κρέμα EUDIET κατά της κυτταρίτιδας ημερησίως με απαλό μασάζ.
  • συχνή άσκηση 3-4 φορές τη βδομάδα κατόπιν συμβουλής του γυμναστή σας
  • καλή διατροφή με αρκετές μερίδες φρούτων και λαχανικών με εξατομικευμένο πρόγραμμα από τον διατροφολόγο σας
  • κατανάλωση νερού περισσότερο από 12 ποτήρια ημερησίως.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΑ. ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !!