Παγωτό cookies low fat

 

Παγωτό….. μία απόλαυση για μικρούς και μεγάλους!!! Πώς μπορούμε όμως να το χαρούμε χωρίς τύψεις? Καταρχήν να πούμε ότι οι μικρές απολαύσεις είναι η χαρά της ζωής. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα τις γευομαστε σε καθημερινή βάση. Η καθημερινότητα οφείλουμε να είναι βασισμένη σε ενα διατροφολογικο πλάνο σύμφωνα με τις καθημερινές δραστηριότητες μας, το ιατρικο ή κληρονομικό ιστορικό και τις σωματομετρησεις που γίνονται με επαγγελματικά μηχανήματα από διατροφολογους διαιτολογους με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Μην εμπιστεύεστε την υγεία σας ή του παιδιού σας σε όποιον να ναι απλά επειδή είναι της μοδας…

Ας δούμε λοιπόν μία συνταγή που αρέσει πολύ και στη βαφτιστηρα μου (8 ετών) αλλά και σε όσους δοκίμασαν. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  1. 1 γάλα ζαχαρουχο
  2. 1 φυτική σαντιγι morfat (για ζαχαροπλαστική)/garni
  3. 1 κουτι γαλα εβαπορέ light
  4. 440 ml  γάλα κατσικίσιο (2φλ.τσαγιου)
  5. 4 βανιλες σε σκονη
  6. 10-13 μπισκότα (1 πακετο ορεο=13 κομμάτια)  ή όποια αλλα σας αρεσουν (επισης εάν δεν θέλετε δε τα προσθετετε καθόλου)

Αρχικά χτυπάμε καλα τη φυτική σαντιγί με το ζαχαρουχο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 6-7′ μεχρι να γίνει αφράτη σαντιγη.  Προσθέτουμε τις βανιλιες και το γαλα (το εβαπορέ+το κατσικίσιο) ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθουν. Προσθέτουμε τα μπισκότα και βαζουμε το μίγμα μας σε ενα τάπερ, το κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη προσέχοντας να μη γέρνει το τάπερ. Σε περιπου 1 με 2 ώρες το βγάζουμε απο την καταψυξη και το ξαναχτυπαμε σε χαμηλή ταχυτήτων για λίγο. Τέλος το τοποθετουμε παλι στην καταψυξη. Σε περιπου 6-7 ώρες (αναλογα το ψυγείο) το υπέροχο παγωτό μας είναι έτοιμο!

Πανεύκολο (σε μόλις 20′) και λαχταριστό!

*Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλα φρέσκο light αντί για το κατσικίσιο. Βέβαια όσοι με έχετε διατροφολόγο γνωρίζετε τη λατρεία μου στο κατσικίσιο γάλα 😋🥰

*Σημαντική σημείωση: το εβαπορε να είναι για 2 ώρες στην καταψυξη πριν το φτιάξετε. Τα υπόλοιπα καλά παγωμενα στο ψυγείο.❤❤❤

Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις!